Welke maat heb ik nodig?

Op deze pagina krijgt u uitleg over de maatvoering van de Headmaster Collar nekkraag en ook over het onderhoud. Onderstaand ziet u de Headmaster Collar aangelegd. De blauwe aanduiding geeft de afstand aan van uw kin tot aan de hoek van uw kaak (onder het oor). Meet deze afstand met een meetlint of liniaal in cm:

headmaster collar maatvoering


Zodra u de afstand heeft opgemeten, kunt u hieronder afleiden welke maat Headmaster Collar voor u geschikt is. Bij twijfel, neemt u gerust contact op met ons.

maattabel maatvoering headmaster collar


Schoonmaken van de Headmaster Collar

Natuurlijk kan het voorkomen dat uw Headmaster Collar een keer toe is aan een reiniging. Dit is uiteraard mogelijk, maar u moet wel op enkele dingen letten.

Wij adviseren u om het kindeel van de nekorthese met de hand te wassen met een mild schoonmaakmiddel. Vervolgens laat u het gewoon plat drogen. Hetzelfde kunt u doen voor het grote bandje. Let er wel op dat u deze goed afspoelt zodat er geen zeepresten blijven zitten die de huid kunnen irriteren. De halskraag zelf kan ook gewoon worden schoongemaakt. Dit kan bijvoorbeeld met een vochtige spons.

Headmaster Collar en water

De Headmaster Collar nekorthese is gemaakt van staal en hier zit een rubberen band overheen geplakt. Het staal is uiteraard gevoelig voor water. Dit heeft tot gevolg dat het kan gaan roesten. Er zijn natuurlijk wel mensen die deze nekkraag wel gewoon dragen als ze bijvoorbeeld gaan douchen. De Headmaster Collar is dus niet waterproof!